Bij Foto Rooijmans heeft u keuze uit verschillende soorten camera’s, zoals superzoom/ bridge-camera’s, systeemcamera’s, spiegelreflexcamera’s en compact camera’s.  Binnen dit assortiment zijn merken als Panasonic, Nikon en Sony goed vertegenwoordigd. 

De medewerkers van Foto Rooijmans helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Foto Rooijmans doet dit door advies op maat te geven. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met uw budget, behoefte en het doel waarvoor u de verrekijker gaat gebruiken. Foto Rooijmans is pas tevreden wanneer zijn klanten ook tevreden zijn. Buiten het ruime assortiment in camera’s en het advies, biedt Foto Rooijmans ook de laagste prijs van Nederland en België, top aftersales en 35 jaar ervaring. Kom gerust langs om advies te krijgen of camera’s te vergelijken.

Een systeemcamera is een camera die niet over een spiegelsysteem beschikt. Maar in tegenstelling tot een compact camera, die daar ook niet over beschikt, kun je bij een systeemcamera wél de lenzen verwisselen en heb je meer controle over de instellingen.

Een spiegelreflexcamera heeft de naam te danken aan het spiegelsysteem dat in de camera zit. Wanneer je door de optische zoeker van je camera kijkt, kijk je via een pentaprisma en de spiegel door het verwisselbare objectief direct naar je onderwerp. 

Een bridge camera, of superzoom camera, is een camera die zich onderscheidt van de compact camera’s door zijn uiterlijk, dat op een spiegelreflexcamera lijkt, en sterke zoomlens. Daarnaast extra focus op goede grip.

Een compact camera is, de naam zegt het eigenlijk al, een digitale camera die compacter is dan de meeste spiegelreflex- of systeemcamera’s. . Door het compact formaat is de camera ideaal om met je mee te nemen op reis. 

Met een wildcamera leg je dieren omgeving vast zonder ze te storen. Zodra de camera beweging constateert wordt een foto en/of video gemaakt. Infrarood verlichting zorgt ervoor dat zelfs in het donker hoge kwaliteit opnames gemaakt worden.

Foto Rooijmans hanteert de laagste prijs van Nederland en België. Dit houdt in dat wij onze prijzen matchen met de erkende Nederlandse en Belgische aanbieders.

Foto Rooijmans houdt rekening met jouw behoeftes en budget en geeft hierop een advies op maat. Hierdoor ga je niet meer uitgeven dan nodig is.

Wanneer je een camera bij Foto Rooijmans koopt stellen wij de camera in met de juiste instellingen voor jouw favoriete fotografie en leggen we alles grondig uit.

Foto Rooijmans bestaat al 35 jaar, hierdoor hebben wij veel kennis in huis en hebben wij goede banden opgebouwd binnen de fotowereld, waar onze klanten ook gebruik van mogen maken.

Foto Rooijmans staat ook voor jou klaar wanneer de aankoop is gedaan. Wij zullen altijd ons best doen om de klant tevreden te houden en te helpen wanneer dit nodig is.

Na aanmelding van het product ontvang je 5 jaar garantie op producten boven de 250,- euro. Hierdoor heb je naast goede after-sales ook lange garantie.

1. Oefen veel in de programmeer (P), sluiter (S), diafragma (A) en handmatig (M) fotostand. Deze standen zullen op het begin even wennen zijn, maar je zult al snel merken dat je veel ervaring opdoet in deze standen en met name de handmatige (M) stand. 

2.  Probeer op de compositie te letten. Houd rekening met diepte, positioneer het onderwerp goed en zorg er voor dat er geen storende elementen aan de zijkant van de foto zitten. Gebruik een raster op je display voor een goede compositie, je zult merken dat het helpt!

3. Houd rekening met de achtergrond. Wil je een landschap foto maken? Zorg er dan voor dat je er veel diepte in de foto zit en je veel scherpte hebt. Wil je een portretfoto maken? Zorg er dan voor dat je weinig scherptediepte hebt en een wazige achtergrond, dit noemen we het Bokeh-effect. Hierdoor komt het onderwerp los te staan van de achtergrond en krijg je betere portretfoto’s.

Scroll naar top
Stel je vraag