Swarovski, Leica of Zeiss?

Wij krijgen dagelijks de vraag; “Welke verrekijker is beter, een Swarovski, Leica of Zeiss?”.  Om eerlijk te zijn kunnen wij dit niet voor onze klanten bepalen. Waarom? Omdat dit met smaak en voorkeur te maken heeft. Swarovski, Leica en Zeiss zijn dé drie topmerken als het gaat om verrekijkers en spotting scopes en liggen kwalitatief gezien ontzettend dicht bij elkaar. Ondanks deze gelijkenissen zijn er enkele verschillen, niet in kwaliteit, maar vooral in persoonlijke smaak. Om er achter te komen welk merk het best bij uw smaak past, raden wij aan om langs te komen in onze fysieke winkel en deze verrekijkers met elkaar te vergelijken, zodat u een gedegen keuze kan maken. 

Swarovski Optik is een verrekijker en telescoop merk uit Oostenrijk. Swarovski staat bekend om haar hoge kwaliteit verrekijkers en telescopen. Om deze reputatie hoog te houden gaan er geen verrekijkers en telescopen de deur uit zonder een grondige controle. Dit houdt in dat elke verrekijker en telescoop optisch wordt gecontroleerd en mocht er een klein krasje op het glaswerk zitten, dan wordt de gehele verrekijker of telescoop in de recycle bak gegooid.

Swarovski heeft verschillende verrekijkerseries, namelijk de EL, SLC, CL en de Habicht serie. Van deze series is de Swarovski EL verrekijker het vlaggenschip van Swarovski. Deze verrekijker is tot in de details geperfectioneerd en heeft een uiterst hoge beeldkwaliteit. Vooral de kleurdiepte en de massieve scherpte zijn het kenmerk van deze Swarovski verrekijker.   

Leica is een producent van hoogwaardige optische apparatuur. De geschiedenis van Leica gaat terug tot 1849, toen de jonge wiskundige Carl Kellner begon met het bouwen van optische instrumenten zoals microscopen. hierdoor heeft Leica veel ervaring op het gebied van optische apparatuur.

Leica heeft verschillende verrekijkerseries, namelijk de Noctivid, Ultravid, Trinovid en Duovid serie. Van deze series is de Leica Noctivid verrekijker het vlaggenschip van Leica. Deze verrekijker kenmerkt zich door de hoge plasticiteit van het beeld en een volledig kleur neutraal beeld.

Zeiss is net als Leica een Duitse producent van hoogwaardige optische apparatuur en bestaat al sinds 1846, waardoor het zeer veel ervaring heeft in het maken van optische apparatuur. 

Carl Zeiss heeft verschillende verrekijkerseries, namelijk de Victory, Conquest en Terra serie. Van deze series is de Zeiss Victory verrekijker het vlaggenschip van Zeiss. Deze verrekijker kenmerkt zich door de hoge mate van correctie op de chromatische aberratie en een groot beeldveld. 

Scroll naar top
Bekijk uw spam wanneer u doordeweeks niet binnen 1 dag reactie krijgt
Stel je vraag