Wat vindt Henri Rooijmans van de nieuwe Swarovski NL Pure verrekijkers?

Wat vindt Henri Rooijmans van de nieuwe Swarovski NL Pure verrekijkers?

Ik heb jarenlang gedacht, dat de huidige Swarovski EL Fieldpro niet meer te verbeteren was, maar Swarovski verbaast me wederom, zoals ze dat, eerlijk gezegd, al vaker hebben gedaan.

Vanuit Swarovski Optik heb ik de nieuwe Swarovski NL Pure kijkers in de hand mogen nemen en precies daar voelde ik al een vreemde gewaarwording: De Swarovski NL Pure voelt als een leverworst waarop iemand heeft geoefend die zijn of haar partner wenst te wurgen.

Ongeveer in het midden van de kijker wordt de ronding plat en vervolgens weer rond. Blijkbaar heeft men deze platte vorm kunnen bewerkstelligen door de prisma’s te verdraaien. Opvallend is, dat door die platte vorm de NL Pure een groot contactoppervlak krijgt en mede door het verplaatsen van de focusknop van boven de brug naar onder de brug, krijgt de Swarovski NL Pure een verzadigd, stabiele handligging met een ongekend rustig beeld.

Swarovski NL pure

Ook het grote beeldveld (8x; 159m/1000, 10x; 133m/1000 en 12x; 113m/1000) draagt bij aan het rustige en aangename beeld. Tevens zal door het grote beeldveld het volgen van vogels in de vlucht makkelijker gaan dan ooit. 

Optisch valt op dat het contrast zichtbaar is gestegen. Het beeld oogt zeer briljant en dankzij het gestegen contrast heeft de scherpte meer body gekregen. Contouren en schaduwrandjes staan er door de contrastwinst zo strak bij als het gezicht van Gerard Joling.

Een andere optische winst is er een van een ongekende importance; De Swarovski NL Pure heeft de minste chromatische aberratie die ik ooit heb waargenomen of zeg maar in dit geval, NIET heb waargenomen. Streepjes bij ogen, kleuren van pootjes, alle kleine details zullen zichtbaar worden en niets zal de NL Pure nog verhullen.

Ik noemde al de stabiele handligging. Maar het kan nog stabieler; dankzij een handige accessoire, de Swarovski FRP ( een voorhoofdsteun ) kijk je zelfs met de 12×42 net zo rustig als wat je normaal gewend bent met een 8x vergrotende kijker. Top !

Ik hoop dat ik jullie voldoende nieuwsgierig heb gemaakt om vanaf begin september de Swarovski NL Pure eens in de hand te voelen en je te laten overdonderen door de optische prestaties, want de NL Pure is snoepgoed voor de ogen.   

Swarovski NL Pure

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Bekijk uw spam wanneer u doordeweeks niet binnen 1 dag reactie krijgt
Stel je vraag