Camera kopen?

Camera kopen? Bij Foto Rooijmans heeft u keuze uit een breed assortiment camera’s, lenzen, statieven en overige producten voor fotografie. In onze fysieke winkel krijgt u de mogelijkheid om apparatuur te vergelijken en een advies op maat te krijgen. Binnen dit assortiment zijn merken als Nikon, Sony, Panasonic, Sigma, Leofoto, Manfrotto en Benro sterk vertegenwoordigd.  De medewerkers van Foto Rooijmans helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Foto Rooijmans doet dit door advies op maat te geven. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met uw budget, behoefte en het doel waarvoor u de camera, lens of het statief gaat gebruiken. Foto Rooijmans is pas tevreden wanneer zijn klanten ook tevreden zijn. Buiten het ruime assortiment in foto producten en het advies, biedt Foto Rooijmans ook de laagste prijs van Nederland en België, top aftersales en 35 jaar ervaring. Kom gerust langs om advies te krijgen of verrekijkers te vergelijken. 

Camera kopen? Bij Foto Rooijmans heeft u keuze uit een breed assortiment camera’s, lenzen, statieven en overige producten voor fotografie. In onze fysieke winkel krijgt u de mogelijkheid om apparatuur te vergelijken en een advies op maat te krijgen. Binnen dit assortiment zijn merken als Nikon, Sony, Panasonic, Sigma, Leofoto, Manfrotto en Benro sterk vertegenwoordigd. 

Sony camera

Vlog

Jupio accu

Accu's

Vlog

LED-verlichting

Populaire foto producten

De Panasonic Lumix DC-G100 systeemcamera is speciaal ontworpen voor vloggers en contentmakers. De camera is dan ook het ideale stuk gereedschap voor het delen van jouw verhalen. Met de compacte en superlichte G100 maak je indrukwekkende foto’s en video’s waarbij je niet inlevert op de kwaliteit. In de wereld van contentmakers en vloggers is beeldkwaliteit een van de belangrijkste dingen. Met de G100 maak je full HD en 4K video’s met een superieure beeldkwaliteit en verschillende framesnelheden om aan al jouw wensen te voldoen. Meer informatie over de camera en accessoires?

klik hier.

Een systeemcamera is een camera die niet over een spiegelsysteem beschikt. Maar in tegenstelling tot een compact camera, die daar ook niet over beschikt, kun je bij een systeemcamera wél de lenzen verwisselen en heb je meer controle over de instellingen.

Een spiegelreflexcamera heeft de naam te danken aan het spiegelsysteem dat in de camera zit. Wanneer je door de optische zoeker van je camera kijkt, kijk je via een pentaprisma en de spiegel door het verwisselbare objectief direct naar je onderwerp. 

Een bridge camera, of superzoom camera, is een camera die zich onderscheidt van de compact camera’s door zijn uiterlijk, dat op een spiegelreflexcamera lijkt, en sterke en vaak lichtsterke zoomlens. Daarnaast extra focus op goede grip. 

Een compact camera is, de naam zegt het eigenlijk al, een digitale camera die compacter is dan de meeste spiegelreflex- of systeemcamera’s. . Door het compact formaat is de camera ideaal om met je mee te nemen op reis. 

Met een wildcamera leg je dieren omgeving vast zonder ze te storen. Zodra de camera beweging constateert wordt een foto en/of video gemaakt. Infrarood verlichting zorgt ervoor dat zelfs in het donker hoge kwaliteit opnames gemaakt worden.

Foto Rooijmans hanteert de laagste prijs van Nederland en België. Dit houdt in dat wij onze prijzen matchen met de erkende Nederlandse en Belgische aanbieders.

Foto Rooijmans houdt rekening met jouw behoeftes en budget en geeft hierop een advies op maat. Hierdoor ga je niet meer uitgeven dan nodig is. 

Wanneer je een camera bij Foto Rooijmans koopt stellen wij de camera in met de juiste instellingen voor jouw favoriete fotografie en leggen we alles grondig uit.

Foto Rooijmans bestaat al 37 jaar, hierdoor hebben wij veel kennis in huis en hebben wij goede banden opgebouwd binnen de fotowereld, waar onze klanten ook gebruik van mogen maken.

Foto Rooijmans staat ook voor jou klaar wanneer de aankoop is gedaan. Wij zullen altijd ons best doen om de klant tevreden te houden en te helpen wanneer dit nodig is.

Een digitale camera van Sony is innovatief en uniek. Heel veel merken gebruiken de Sony technologie en de Sony camera’s als uitgangspunt voor de ontwikkeling van hun eigen camera’s. Hoewel Sony pas laat in de markt is gestapt, eind jaren 80, kunnen we met een gerust hart stellen dat Sony op dit moment de koploper binnen de digitale fotografie is.

Een Nikon digitale camera staat voor gebruiksvriendelijkheid en eenvoud. Zowel de compact, als de systeem- en spiegelreflexcamera’s zijn makkelijk in gebruik en hebben veel hulptools. Nikon staat bekend om haar degelijke camera’s die veelal worden gebruikt door fanatieke natuurfotografen en zelfs in de ruimtevaart. 

Panasonic kenmerkt zich door de hoge kwaliteit compact camera’s die het op de markt brengt. Naast de Lumix compact camera’s biedt Panasonic sinds 2008 ook systeemcamera’s aan. Door het samenwerkingsverband met de camera- en objectiefontwikkelaar Leica brengt Panasonic ook hoogwaardige objectieven op de markt. 

Olympus staat voor creativiteit gecombineerd met stijl en uitstraling. Of je nu een compact camera kiest of wilt fotograferen met een van de hoogwaardige Micro Four Thirds systeemcamera’s, met een Olympus camera weet je zeker dat je als enthousiasteling of als professional jaren vooruit kunt.

1. Oefen veel in de programmeer (P), sluiter (S), diafragma (A) en handmatig (M) fotostand. Deze standen zullen op het begin even wennen zijn, maar je zult al snel merken dat je veel ervaring opdoet in deze standen en met name de handmatige (M) stand. 

2.  Probeer op de compositie te letten. Houd rekening met diepte, positioneer het onderwerp goed en zorg er voor dat er geen storende elementen aan de zijkant van de foto zitten. Gebruik een raster op je display voor een goede compositie, je zult merken dat het helpt!

3. Houd rekening met de achtergrond. Wil je een landschap foto maken? Zorg er dan voor dat je er veel diepte in de foto zit en je veel scherpte hebt. Wil je een portretfoto maken? Zorg er dan voor dat je weinig scherptediepte hebt en een wazige achtergrond, dit noemen we het Bokeh-effect. Hierdoor komt het onderwerp los te staan van de achtergrond en krijg je betere portretfoto’s.

De Sony A7III Full-frame systeemcamera is een absolute alleskunner met zeer goede specificaties en prestaties.

De Nikon Z6 II Full-frame systeemcamera is de perfecte camera om van Nikon F naar Z over te stappen.  

De Sony RX10 Mark IV is de ideale bridgecamera met zeer hoge prestaties en scherpe foto’s door o.a. de Zeiss lens.

De Nikon P950 super-zoom camera is wat ons betreft de ideale combinatie van veel zoombereik en toch compact. 

Scroll naar top
Bekijk uw spam wanneer u doordeweeks niet binnen 1 dag reactie krijgt
Stel je vraag